|
Post by Uros Lebar on Feb 22, 2015 23:05:46 GMT 1
Pozdrav
Pošto nameravam za 2 nedelje, da postavim svoju prvu hugel baštu u okolini Petrovca na mlavi, skupljam sve moguće informacije i probam što više da se raspitam o postavljanju,sađenju hugel bašti,… inače živim u Beogradu i imam dovoljno vremena, koji provodim sa sinom od 2 godini, pa možemo zajedno da dođemo i da pomognemo kod građenja bašte i pritom učimo preko praktičnog iskustva. Mali baš uživa u skupljanju grana, zemlje,… međutim ja sam više efikasniji. Takoda, ako vam treba dodatna fizička snaga, javite mi se na Uros.Lebar@gmail.com.
sretno
|
|
alek
New Member
|
Post by alek on Feb 23, 2015 17:08:15 GMT 1
Pozdrav Uroše. I ja pravim Hugel uskoro... čim malo osuši i otopli na par dana. Trenutno mi fali samo ono osnovno, tj. drva. Preneću sve što naučim u procesu
|
|
|
Post by maxmagnus777 on Feb 24, 2015 1:04:35 GMT 1
Pozdrav, za ovo ti je potrebno dosta radne snage, organizacije i sl. Radjeno je na placu do mog pre 10-tak godina iako nije bilo nekih preteranih razloga jer je zemlja bila "zdrava" i plodna. Ovim procesom ces povecati plodnost zemlje i to u zavisnosti od materijala koji upotrebljavas. Veoma je bitno da pazis koje vrste drveta upotrebaljavas jer ce neke upropastiti bastu (pronadji vise sam) a neke nece imati skoro nikakav efekat. Takodje odakle nabavljas sirovinu tj drvo je bitno jer su neka mesta zatrovana pesticidima i sl. U prevodu, ako znas zasto to radis - radi inace se posveti necem sto ce ti dati vise za ulozenu kolicinu. Ako se odlucis, sa srecom. Slobodno pitaj na pp sta te zanima konkretno
|
|